IKWC: Belgen aan de leiding na dag 1!

Phoenix, 02/08/2007

De eerste dag van het Wereldkampioenschap indoorkarting is een groot succes geworden voor de Belgen. De 6 piloten die elk 2 races van een half uur moesten afwerken behaalden een onverhoopt sterk resultaat met niet minder dan 7 podiumplaatsen in totaal.

Derde plaatsen waren er voor Marc Viskens, Bart Van de Vel en Daan Vanhamme. In zijn andere reeks wist Daan ook nog een tweede plaats te veroveren, waarmee hij een heel sterk puntentotaal kan voorleggen.
De allereerste Belgische zege kwam op naam van Robin Borremans die zijn eerste reeks overtuigend kon winnen.
De sterkste prestatie kwam echter van Mathias Grooten. Hij wist niet alleen zijn beide races te winnen, maar telkens ook nog eens de beste tijd op de tabellen neer te zetten, wat hem ook nog eens extra punten opleverde. Zodoende staat hij na de eerste dag met 51 punten aan kop van het algemene klassement, samen met de Braziliaan Rodrigo Faulhaber.

Op een totaal van 79 deelnemers, zien de posities voor onze Belgen er momenteel als volgt uit:

1. Mathias Grooten 51 punten
13. Daan Vanhamme 45 punten
14. Robin Borremans 45 punten
17. Bart Van de Vel 44 punten
36. Marc Viskens 36 punten
64. Dave Singelee 34 punten

Ook in het team-kampioenschap en in het landenklassement staat Team Talent Promotion Belgium momenteel bovenaan, en dit gedeeld met de Brazilianen van NOVA Topkart.

Zowel vrijdag als zaterdag staat er voor elkeen nog een race van 1 uur op het programma, waar er telkens weer 25 punten voor de overwinning en een half punt voor de snelste ronde te verdienen zijn. De beste 25 in het klassement mogen zondag naar de finale voor een race van anderhalf uur. Er is dus nog vanalles mogelijk.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!