Yuji Ide is er niet meer bij op de N�rburgring. De Japanner werd vandaag op advies van de FIA aan de kant geschoven. De 31-jarige Ide zal nog wel testwerk verrichten voor het team. Door die beslissing wordt test- en reservecoureur Franck Montagny aangeduid als tweede rijder, aan de zijde van Takuma Sato. Montagny was voor dit weekend door Super Aguri ingeschreven als derde coureur, het wordt dus meer dan enkel de vrijdagse testsessies. De Fransman was tot vorig jaar testcoureur van Renault, maar omdat hij daar niet verder geraakte veranderde hij dit jaar van strategie en ging aankloppen bij de kleinere teams voor een racezitje.

“We accepteerden het advies van de FIA om Yuji voldoende kilometers te laten rijden tijdens onze testdagen,” zegt teambaas Aguri Suzuki. “Het team heeft zijn best gedaan om Yuji het zo gemakkelijk mogelijk te maken in de Formule 1-paddock en ik denk dat hij het niet slecht heeft gedaan gezien de omstandigheden. Ik wou dat we hem voor het seizoen meer tijd konden geven om beter aan de wagen te wennen, maar alles werd in de haast bijeen gezet en daardoor heeft hij niet de tijd gehad om degelijk te testen. We blijven Yuji in het oog houden en we blijven hem steunen, onder andere ook zijn mogelijke comeback in de Formule 1. Voorlopig neemt Franck Montagny het over van hem.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter