Tijdens de race van de GP2 afgelopen zondag, op het circuit van Istanbul Park, kreeg Bruno Senna een zwerfhond onder zijn wiel. De hond overleed ter plaatse en Senna moest zijn race staken door een afgebroken ophanging. De organisatie zegt dat het incident niet voorkomen had kunnen worden, en misschien zelfs nog een keer kan gebeuren.

We nemen de veiligheid van het circuit uitermate serieus en hebben contacten met de FIA het gehele weekend door. Vertelde de organisatie aan Reuters. Uiteraard betreuren we het incident, maar oplossen kunnen we dit probleem niet helemaal.

Als er een raceweekend gaande is, hebben we veel meer last van zwerfhonden dan normaal. Waarschijnlijk ligt dit aan de cateringvoorzieningen die de zwerfhonden aantrekken. Alle hekken om het circuit worden goed in de gaten gehouden door dierenartsen. Dit is niet geheel ongevaarlijk, omdat de meeste honden door het dolle heen reageren op mensen.

De FIA heeft ondertussen een onderzoek ingesteld en sluit eventuele sancties niet uit. Aan welke maatregelen we moeten denken is nog niet duidelijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *