Vanmorgen heeft Honda haar nieuwe bolide voorgesteld in Barcelona. Honda nam vorig seizoen BAR over en is voor het eerst sinds 1968 opnieuw een volwaardig team. Met de nieuwe RA106 moet Honda geven waar BAR tot nog toe niet in slaagde: een overwinning. Jenson Button en Rubens Barrichello, die overkwam van Ferrari, moeten daarvoor zorgen.

Nick Fry staat aan het hoofd van Honda Racing en ziet het nieuwe seizoen optimistisch in: “We willen races winnen in 2006 en we zetten alle middelen in om dat doel te bereiken. “ Als voorbeeld staan niet 1, maar 2 nieuwe Honda’s in Barcelona, zodat Button en Barrichello elk een eigen testprogramma kunnen afwerken.

F1 BAR Honda “Al in 2005 zijn we begonnen aan de voorbereidingen van dit seizoen. We hebben twee van de beste racers ter wereld in ons team, we hebben aangetoond dat we een wagen succesvol kunnen ontwikkelen tijdens het seizoen en we kennen de problemen die we hadden met de wagen van vorig jaar.

Later dit jaar zal onze windtunnel ook af zijn, waardoor we hopen nog dichter bij het succes te komen.”

Een team onder leiding van Geoff Willis ontwierp de wagen, hij spreekt dan ook met gepaste trots over zijn geesteskind: “In deze wagen zit vier jaar evolutie verwerkt. In die vier jaar hebben we heel wat technische kennis vergaard, zodat we aan de top kunnen meedraaien. Nu moeten we die ervaring combineren met onze nieuwe wagen en de uitdaging aangaan: races winnen.

We hebben de nadruk gelegd op de aerodynamica, om twee redenen. Enerzijds hadden we daar vorig jaar problemen me, en anderzijds vraagt de nieuwe V8 een ander chassisontwerp. De data die we tijdens het testen al verzamelden ziet er goed uit om eerlijk te zijn.  “

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter