McLaren beleeft tot nu toe een teleurstellend seizoen. Het team uit Woking kon nog geen enkele Grand Prix winnen en over de titel wordt al lang niet meer gesproken. Een overwinning wordt het hoogst haalbare voor beide rijders dit seizoen, die zich tot dusver tevreden moeten stellen met enkele podiumplaatsen.
Mercedes-baas Norbert Haug geeft toe dat het team meer tijd nodig heeft om terug op het hoogste niveau te komen: “We zullen allemaal nog hard moeten werken om net zo competitief te zijn als vorig jaar. Vijf podiumplaatsen in acht races laten niet zien waartoe dit team in staat is van de plannen die we ons voor het seizoen hadden gesteld. Grote verbeteringen kunnen niet zomaar ineens worden gemaakt. We hebben hiervoor meer tijd nodig, maar binnen afzienbare tijd zal ons dat zeker lukken. “
McLaren-directeur Martin Whitmarsh gelooft dat de recente testsessie in Paul Ricard het team een goed vervolg moet kunnen geven voor de derde plaats van Raikkonen in Engeland: “Tijdens de tests hebben we ons gericht op de prestaties van de MP4-21. We gaan de goede kant op maar hebben nog een hoop werk te verrichten, willen we onze naaste concurrenten bijhalen.  “

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!