P1. Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) – 1:28.469
Ik ben blij met de prestatie tot nu toe, vooral omdat de weersomstandigheden vandaag niet ideaal waren. Het is echt jammer dat beide sessie onderbroken werden, maar het werk dat we gedaan hebben was zeer productief en we hebben heel wat vooruitgang geboekt.

P2. Kimi Räikkönen (Ferrari) – 1:28.762
Ik ben redelijk blij met de manier waarop alles vanmorgen verliep. In de namiddag minderde dat wat. Om één of andere reden, waarschijnlijk een veranderde windrichting, waren de omstandigheden vrij moeilijk en we zullen de data van de tweede sessie heel zorgvuldig moeten evalueren, want je slaat gemakkelijk de verkeerde weg in. Wat de bandentypes betreft: vandaag bleek dat ze allebei goed werken maar we zullen moeten wachten tot morgen om een volledige evaluatie te doen. We hebben een goed pakket en we moeten proberen om daar zoveel mogelijk uit te halen.

P3. Ralf Schumacher (Toyota) – 1:28.773
Voorlopig gaat alles goed. We mogen blij zijn met ons werk van vandaag. We hebben het grootste deel van ons programma afgewerkt ondanks de verloren tijd in de tweede sessie. We hebben gewerkt aan de afstelling en de bandenkeuze en alles leek goed te gaan. De resultaten van vandaag waren bemoedigend met een derde plaats in de tweede oefensessie en we hopen dat we deze vorm kunnen omzetten in een goede kwalificatie. Het is nog maar vrijdag dus is het moeilijk om te zeggen hoe ver we staan, maar ons eerste doel in de kwalificatie is om beide wagens in de top-10 te krijgen. Ik denk dat we een grote kans hebben om het goed te doen. Mijn prestaties in de kwalificatie en de race in Hongarije lieten zien dat we kunnen vechten voor sterke resultatenen ik hoop dat we dat kunnen herhalen. Nu zullen we ons concentreren om zo veel mogelijk uit de wagen te persen in de kwalificatie. Ik hoop mezelf dan een goede kans te geven om een degelijk aantal punten te pakken.

P7. Nico Rosberg (Williams-Toyota) – 1:28.995
Ik denk dat we vandaag een goede oefensessie hebben gehad. We hebben veel gewerkt aan de afstelling: we hebben verschillende opties getest, dus het vele werk loonde in een goede plaats. De bandenkeuze lijkt momenteel niet zo voordehandliggend omdat alle types dicht bij elkaar lijken te liggen, maar ik denk dat we twee goede banden kunnen kiezen voor dit weekend. De rode vlag in de tweede sessie heeft ons een beetje tijd gekost, maar het was voor iedereen hetzelfde en we hebben toch ons volledige programma erdoor gekregen.

P10. Robert Kubica (BMW-Sauber) – 1:29.368
Vanmorgen was de baan erg glad en vlogen er vele rijders af, dus de omstandigheden waren heel moeilijk. IN de namiddag waren de omstandigheden beter. We hebben ons vooral geconcentreerd op de lange runs om de banden te vergelijken en we hebben goed gewerkt. Jammer genoeg heeft de sessie een hele tijd stil gelegen, dus hebben we wat van het werk voor de afstelling moeten laten vallen, maar we hebben nog wat tijd om dat morgen te doen. Ik had graag nog één ritje meer gedaan, maar het was voor iedereen hetzelfde.

P14. Jenson Button (Honda) – 1:29.945
Op het einde van de sessie hebben we blijkbaar een redelijke afstelling gevonden. Daar hebben we de hele dag moeite mee gehad. Nu ben ik veel blijer met de wagen. Vanmorgen heb ik geen goede runs kunnen doen op geen enkel bandentype. De optie die we op het einde van de dag enkele ronden hebben getest leek vrij constant. We hebben een mooie vooruitgang geboekt over de twee sessies en het lijkt erop dat we er komen.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter