De eerste nachtrace in de Formule 1, de Grand Prix van Singapore zal slechts aan één kant van het circuit verlicht worden. Dat heeft de voorzitter van de organisatie, Colin Syn in een persbericht meegedeeld. In eerste instantie was het de bedoeling dat de race aan twee kanten verlicht zou worden.

Syn legt uit: Dit doen we om te vermijden dat coureurs gedesoriënteerd raken zodra er aanrijdingen zijn of in het geval dat ze spinnen. De uitloopstroken zullen ook breder zijn dan de gewone omloop. Verder zei Syn dat de verlichting aan één kant beter blijkt te zijn voor het televisiebeeld.

De Grand Prix van Singapore zal op 28 september om 20u. 00 lokale tijd worden verreden, de kwalificatie wordt eveneens om 20u. 00 verreden op 27 september.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!