P1. Fernando Alonso (McLaren-Mercedes) – 1:15.726
Ik ben heel blij om mijn eerste pole te pakken voor McLaren hier in Monaco. De wagen werkte heel goed gedurende het hele weekend en we waren competitief in alle omstandigheden. Zoals het altijd lijkt te gebeuren in Monaco, geraakte ik vast te zitten in het verkeer tijdens mijn laatste snelle ronde, maar dat is één van de uitdagingen van dit circuit. De kwalificatie was extreem stresserend door de constante dreiging van regen. We zelfs aan de derde sessie begonnen op verse banden voor het geval dat. Ik weet niet wat het weer morgen zal brengen, wat voor een interessante race kan zorgen. Natuurlijk geeft de polepositie je de best mogelijke start van de race, maar er zijn 78 ronden en aangezien we in Monaco zijn, kan alles gebeuren. Maar de wagen is snel en we hebben een sterke strategie, dus ik hoop op een goed resultaat.

P2. Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) – 1:15.905
Mijn eerste F1-race in Monaco starten vanop de eerste rij is geweldig en voor het team is het gewoonweg fantastisch om een 1-2 te hebben. Ik heb echt genoten van mijn weekend en de kwalificatie was daar geen uitzondering op. Het is moeilijk uit te leggen, maar op dit circuit ben je gewoon constant op de limiet. Mijn laatste ronde werd gehypothekeerd door verkeer in Bocht 4 en ik heb veel tijd verloren, maar dat is gewoon de uitdaging van deze locatie. De wagen was heel de tijd super, en ik denk dat we een sterke strategie hebben. Ik denk dat het een geweldige race wordt, en hopelijk kunnen Fernando en ik het team een 1-2 bezorgen aan de finish.

P3. Felipe Massa (Ferrari) – 1:15.967
Ik ben blij omdat ik een goede ronde gereden heb zonder verkeer, en omdat ik in een goede positie sta voor de race van morgen. Ik heb veel vertrouwen en ik zal een goed resultaat nastreven. De race hier is heel lang en het is van levensbelang om je concentratie te behouden. Als het zou regenen, zou het nog meer een loterij worden. Het was vandaag heel ingewikkeld om het juiste moment te kiezen om op de baan te komen, zowel door het verkeer als door het weer. De regen dreigde namelijk elk moment te arriveren. Ik had de gele vlaggen voor Kimi gezien en het was nogal een lastig moment in Rascasse, toen ik zag dat hij voor me stilstond op de baan, maar op één of andere manier ben ik er voorbij geraakt zonder de wagen te beschadigen.

P15. Kimi Raïkkonen (Ferrari) – geen tijd in de tweede sessie
Er valt weinig te zeggen na deze kwalificatiesessie. Ik zat in mijn eerste ronde op zachte banden wanneer ik met mijn linkervoorwiel de vangrail raakte bij het verlaten van de Zwembad-chicane. Op het eerste zicht leek het erop dat alles in orde was, maar toen ik in Rascasse kwam, stuurde de auto niet in. Ik ben er nog in geslaagd de pits te bereiken en de mecaniciens probeerden de wagen te repareren, maar we beseften dat het niet meer op tijd zou lukken. Het kleinste foutje komt je hier duur te staan en het is echt jammer omdat ik denk dat ik had kunnen vechten voor de pole. Nu zal ik echter moeten starten van de zevende rij en verwacht ik een heel moeilijke race, maar ik zal alles doen was ik kan om een goed resultaat te behalen voor het team.

P19. Adrian Sutil (Spyker-Ferrari) – 1:18.418
Het was een grote verrassing om mijn naam bovenaan de tijdentabel te zien staan na de training, maar ik was er natuurlijk heel blij mee! Ik reed een perfect rondje. In de kwalificatie was mijn eerste bandenset in orde, maar de baan laag er niet zo goed bij dus heb ik het rustig aan gedaan aangezien ik nog niet op zachte banden had gereden en niet wist wat ik ervan moest verwachten. De tweede ronde was heel goed en in de derde stond ik echt op punt. De banden hebben het heel goed gedaan en ik was heel dicht bij de 17de plaats (0.168s ervandaan, red.). Ik heb nog een goede eerste sector gereden maar dan werden de banden minder dus kon ik niet meer verbeteren. Maar het was een goede dag en ik hoop dat ik in de race weer naar voren kan trekken.

P20. Ralf Schumacher (Toyota) – 1:18.539
Het was een heel teleurstellende en moeilijke sessie voor me. Met 22 wagens tegelijk kwalificeren op zulk een kronkelig circuit is altijd moeilijk en de eerste sessie werd nog moeilijker gemaakt door de regen net voor het begin ervan. Dat had een slechte invloed op de baanomstandigheden. Jammer genoeg was ik niet helemaal tevreden over mijn afstelling en haalde ik de tweede sessie niet, dus ik ben uiteraard niet blij. Soms is dat gewoon hoe het gaat in Monaco. Het is jammer wat we zo ver achteraan op de grid starten op een circuit zoals dit, waar het zo moeilijk inhalen is. Maar we zullen het gewoon zo goed mogelijk proberen in de race morgen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter