De voorspellingen van de laatste dagen spraken elkaar tegen, maar vanmorgen is het dan toch zover gekomen: het heeft geregend in Monaco. Bij het begin van de derde vrije oefensessie lag het circuit er op sommige plaatsen nat bij, waardoor vele rijders meteen naar buiten kwamen om te wennen aan de omstandigheden die de kwalificatie straks wel eens zouden kunnen bepalen.

Na tien minuten gingen de hemelsluizen open: een serieuze douche daalde neer over het hele circuit. De bocht La piscine, het zwembad, had zijn naam voor even niet gestolen.

De regen stopte en geleidelijk aan droogde de baan weer op. Om een goede tijd neer te zetten was het dus zaak om een foutloos rondje af te leggen op een halfnat circuit en te hopen op weinig verkeer. De man die hier het best in slaagde, was de verrassende Adrian Sutil, teamgenoot van Christijan Albers die op de 19e plaats bleef steken.

Andere opvallende rijder was Scott Speed, die gedurende de hele sessie hoog op de tabellen stond en op een mooie vijfde plaats eindigde. Ook Jenson Button gaf een goede indruk: hij bleef lange tijd de snelste man maar viel tegen het einde nog wel wat terug.

Minder goed waren dan weer Felipe Massa en Fernando Alonso. Massa had de pech om geen snel rondje meer te kunnen rijden op het einde van de vrije training, maar Alonso leek in het begin echt moeite te hebben moet de natte omstandigheden. Naarmate de baan opdroogde werkte hij zich wel een weg naar boven om uiteindelijk 6de te worden.

Ondanks de regen zijn er geen echte crashes gebeurd. Alexander Wurz had bijna prijs: hij spinde in Mirabeau en werd bijna meegenomen door een van de Toro Rosso’s die hem maar ternauwernood kon ontwijken.

Hoe dan ook, als er voor de kwalificatie nog wat nat neervalt, is het spektakel gegarandeerd!

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter