P1. Kimi Räikkönen (Ferrari) – 1:39.477

Ik rij graag op dit circuit. Het is anders dan andere stratencircuits die we al kenden. Gisteren wandelde ik over het circuit en ik verwachtte al dat het leuk zou worden. Die indruk werd vandaag bevestigd. Er zijn een aantal heel snelle delen en bijna overal is er veel plaats, misschien zoals de Noord-Amerikaanse circuits waar vroeger op gereden werd. Ze hebben het echt prima gedaan. Ons weekend is vandaag goed begonnen, maar het is natuurlijk nog te vroeg om te zeggen waar we staan in vergelijking met de cuncurrentie. Inhalen? Dat zal moeilijk worden, zoals altijd: ik hoop dat het voor mij niet nodig zal zijn door een goede plaats in de kwalificatie. De afstelling die we vandaag hebben gevonden is niet slecht, maar er is nog veel ruimte voor verbetering.

P2. Fernando Alonso (Renault) – 1:39.497

We hebben ons aan ons programma gehouden vandaag. Dat hield in: zo veel mogelijk rijden en onze simulaties bevestigen. Het circuit is interessant en uitdagend, en de laatste sector is zeker mijn favoriet en zeer intens vanuit de cockpit. De eerste resultaten van de dag zijn bemoedigend, maar nu moeten we hard blijven werken om morgen een goede kwalificatie te kunnen rijden en een goed niveau in de race te verzekeren.

P3. Jenson Button (Honda) – 1:39.546

Het was leuk om vandaag eindelijk op het nieuwe stratencircuit van Valencia te rijden, na eerdere ervaringen met de simulator en een blik op het circuit tijdens de wandeling gisteren. Vanmorgen hadden we last met het feit dat er zeer weinig grip was en ik weet zeker dat dat bij iedereen zo was. De baan is zeer stoffig en als je van de rijlijn afwijkt, zitten je banden al snel onder het stof. Het is dus moeilijk om constant te rijden. We hebben vanmiddag veel veranderingen aan de wagen doorgevoerd. Dat bleek positief uit te vallen en voorzag ons van een hele hoop informatie om vanavond te bestuderen. Het was leuk om op het einde een snelle ronde te rijden op de keuzeband. Hopelijk kunnen we de wagen vannacht nog meer verbeteren en morgen in de kwalificatie redelijk competitief zijn.

P5. Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) – 1:39.712

Gezien de stoffigheid van het circuit zijn we vanmorgen goed begonnen aan onze afstelling. We werden elke run sneller zonder veel te veranderen en hadden een goede basis om aan de namiddagsessie te beginnen. In de tweede vrije training waren onze aanpassingen alweer precies goed maar door het vele verkeer was het moeilijk om al onze uiteindelijke wijzigingen bevestigd te zien. Maar we zijn goed in vorm en ik kijk al uit naar morgen.

P16. Sebastian Vettel (Toro Rosso-Ferrari) – 1:40.982

We hadden een goede dag. Dit is een heel interessant circuit en het verschilt nogal van een typisch stratencircuit, omdat er een paar uitloopzones zijn. Het is heel leuk om er te rijden en het is technisch uitdagend. Het ziet er misschien een beetje uit zoals Canada, maar het is helemaal anders. De bochten zijn lastig en het kostte wat tijd om juiste rijlijn te vinden. We zijn de dag begonnen in slechte omstandigheden en met weinig grip omdat het zo stoffig was, maar dat is in de loop van de dag verbeterd. Nu wordt het interessant om te analyseren wat wij en de anderen gedaan hebben. Ik denk dat we goed voorbereid kunnen zijn voor morgen.

P20. Rubens Barrichello (Honda) – 1:41.377

Het nieuwe circuit hier in Valencia is indrukwekkend, en er kwam in de loop van de dag meer en meer grip. De rondetijden worden dus meer representatief. We hebben een goede ochtendsessie gereden en ik vond dat de wagen goed uitgebalanceerd was. In de namiddag voelde het echter alsof ik in een compleet andere wagen zat. We hadden een paar dingen veranderd voor die sessie, en jammer genoeg hadden die een serieuze impact op de prestaties van de wagen. Samen met enkele remproblemen zorgde dat ervoor dat we geen vooruitgang konden boeken. Maar ik heb er vertrouwen in dat we die problemen vannacht zullen kunnen oplossen en terug snel zullen zijn voor de kwalificatie morgen.

By peter