De Grand Prix van Europa heeft een chaotische start gekend, die uitdraait op een rode vlag. De oorzaak was de regen, die net voor de start met bakken uit de hemel viel. Een stortbui als het ware, die voor meer spektakel zorgde dan een hele race. Bij de start komen beide Ferrari’s goed weg, achteraan gaat het meteen fout. Heidfeld tikt teamgenoot Kubica aan en de Pool spint, maar kan terug doorrijden. Hamilton tikt Barrichello aan en verliest zijn voorvleugel. Ook David Coulthard schuift van de baan maar kan nog doorrijden, wat niet lukt voor Vitantonio Liuzzi en Nico Rosberg.

Maar dan gaan de hemelsluizen volledig open. Räikkönen, die nog steeds eerste rijdt, wilt de pitsrijden. Dat lukt hem echter niet, de Fin spint opnieuw de baan op en moet dus nog een extra rondje. Iedereen duikt meteen de pits in voor regenbanden. Iedereen? Nee, iedereen behalve één man: Markus Winkelhock. De debuterende Duitser is meteen de pits ingereden en zijn droog schoeisel vervangen naar regenbanden. De minst ervaren man van allemaal is de ervaren jongens strategisch te slim af. In de ‘nieuwe’ Schumacher-bocht haalt hij Räikkönen in en rijdt drie ronden aan de leiding. Ook heeft hij meteen de snelste ronde in de leiding; 1’57.589. Even ter vergelijking, Massa op plaats nummer twee reed rondjes van 2’15. Dan veel spektakel in de eerste bocht, waar er een kleine Amazone-rivier gevormd is.

Button schuift van de baan, gevolgd door Hamilton en Sutil schuiven op exact dezelfde plek naast de baan en missen elkaar op enkele centimeters. De Safety Car wordt uitgebracht zodat de kraanwagens de Formule 1-bolides kunnen wegtakelen. Maar dan opnieuw een spannend moment; Scott Speed komt op hoge snelheid aanschuiven, mist de Safety Car maar net en komt, met veel dank aan het grind, net niet tegen de kraanwagens terecht. Hamilton wordt getakelt, maar dan slaat zijn motor terug aan. Met veel geluk kan de Engelsman opnieuw doorrijden.

Winkelhock verliest intussen zijn voorsprong van dertig seconden, en even later wordt de race stilgelegd. Binnen enkele minuten starten ze opnieuw, achter de Safety Car weliswaar, en opnieuw wordt ongeveer op hetzelfde moment regen voorspeld. Dit beloofd nog een hele spannende race te worden!

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *