We vinden een verrassende startgrid voor de GP van Duitsland. Een verrassende, maar wel interessante startgrid met Fernando Alonso op een zevende stek en zijn grootste concurrent op plaats twee. Kimi Raikkonen start op pole, de twee Ferrari’s staan achter hen. Honda kwalificeert zich voor het eerst sinds lang weer eens naar behoren en staat met beide wagens in de top 10.

De laatste races was het niet veel soeps en kon je op zondag middag maar beter iets anders doen dan een F1 race te bekijken, benieuwd of het zodadelijk eindelijk weer eens interessant wordt. Nieuwkomer Sakon Yamamoto deed Yuji Ide compleet vergeten door zijn wagen gisteren totaal te vernielen, hij start uit de pitlane.

Goede start van Raikkonen en ook Alonso is goed weg. De eerste ronde heeft wat weg van een slagveld met een incident in de haarspeldbocht waar vooral David Coulthard goed weg komt. Nico Rosberg valt even later uit wanneer hij zijn wagen verliest. De twee BMW’s zoeken de pits op om hun schade in dat incident te herstellen, ook Ralf Schumacher is binnen. Kimi Raikkonen is in de beginfase de snelste wagen op het circuit. Exit Pedro de la Rosa die blijkbaar een technisch probleem heeft.

Negen ronden ver en Kimi Raikkonen komt al binnen, hij staat met meer dan 15 seconden lang binnen door een probleem met de rechterachterband en komt buiten als achtste. Even later geeft Nick Heidfeld op. Rubens Barrichello plaats een aanval op Mark Webber en neemt plaats zes over van de Australiër. Hij vliegt naar Fernando Alonso toe en gaat onmiddellijk in de aanval. De Braziliaan is veel sneller dan de wereldkampioen, eindelijk actie op het circuit. Maar dan duikt hij de pits in, niet veel later komen er vlammen uit de achterkant van de Honda. Einde van de race voor Rubens.

Massa en Fisichella komen in dezelfde ronde binnen, de Ferrari is duidelijk sneller dan de Renault. Een ronde later komen ook Schumacher en Alonso binnen. Kunnen we hier stellen dat ze bij Renault mogen panikeren? Ze zijn een pak trager dan hun voornaamste concurrent. De wereldkampioen komt buiten op de negende plek, leeft het WK weer compleet? Webber, Klien en Trulli lijken op één stop minder te staan, zij kunnen de dag van Renault compleet verpesten als ze zo snel blijven rijden.

De drie komen binnen, net als Kimi waardoor Alonso naar zes op schuift, 43 seconden achter Michael Schumacher. Het is zelfs zo dat de Ferrari’s nu rustig kunnen gaan pitten zonder een plaats te verliezen. Jenson Button heeft een dertigtal seconden achterstand. Villeneuve maakt het rampweekend voor BMW compleet door van de baan te vliegen. Zijn wagen is een total-loss.

Mark Webber gaat onverwacht voorbij Giancarlo Fisichella waardoor de Australiër op de vierde plek terecht komt. Nog minder dan dertig ronden te gaan in deze niet al te interessante Grote Prijs van Duitsland. Een ronde nadat hij zijn plaats verloor komt Fisichella binnen, bij Honda maken ze zich klaar om podiumrijder Button verder te helpen. Fernano Alonso komt binnen met nog 24 ronden te gaan, Felipe Massa een ronde later en nog een ronde later komt ook Michael Schumacher binnen. Fernando Alonso komt buiten op P8. Albers neemt na een fout van Scott Speed de dertiende plaats over.

Vitantonio Liuzzi en Ralf Schumacher zijn al een tijdje in een leuk gevecht om de tiende plaats. Het houdt de illusie een beetje in leven dat we hier naar een race zitten te kijken. Webber komt de pits binnen en verlaat die op de zevende plaats. Button en Raikkonen hebben de sleutels in handen die gaan bepalen hoeveel punten Fernando Alonso hier gaat verliezen.
De Fin staat op drie stops, hij komt binnen op twaalf ronden van het einde en strijd onmiddellijk met Mark Webber. Kimi haalt het en pakt plaats vier. Raikkonen is nog niet tevreden, op tien ronden van het einde zit hij Jenson Button voor zich. Hij wil graag die podiumplaats van de Brit in handen krijgen. Zit het venijn in de staart voor Button? Jawel! Dit is waarom we kijken, een prachtig manoeuvre van Kimi die Button uitaccelereerde bij het uitkomen van de haarspeldbocht.

Webber heeft een probleem met de motor, hij krijgt het advies om terug te keren naar de pits of te stoppen voor een marshall post zodat de brand snel kan worden geblust. Wat heeft de Australiër dit seizoen ongelofelijk veel pech wanneer hij op een goede plaats rijdt. Hij haalt de pits en het Williams team kan onmiddellijk gaan blussen. Fernando Alonso heeft meer geluk, hij maakt een stuurfout maar houdt de wagen onder controle. Hij zorgt er wel voor dat Fisichella en Trulli nu vlak achter hem zitten. Kan Trulli Renault een hak zetten in de laatste vijf ronden? Hij lijkt het niet te willen riskeren en is tevreden met de twee punten die hij in handen heeft.

Voor de derde keer op rij behaald Ferrari een één-twee overwinning, maar wat belangrijker is de concurrentie deed ook hun werk waardoor Alonso slechts vijfde werd. Van de zeventien punten die Schumacher achter stond blijven er nu nog elf over. De volledige top acht is:
Schumacher, Massa, Raikkonen, Button, Alonso, Fisichella, Trulli en Klien.

Het was een enorm saaie wedstrijd die slechts op enkele momenten kon boeien, maar het kampioenschap leeft weer en dat was hoog nodig. Volgende week hoopt Ferrari een vierde op rij te boeken en bij Renault om de kloof weer wat uit te diepen. Wat vast staat is dat Fernando Alonso niet langer over de beste wagen beschikt.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *