Pole. Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) – 1:47.338

Ik ben echt blij met mijn polepositie. We hebben een geweldige auto en de sfeer binnen het team, zowel thuis in Woking als hier bij het circuit, is fantastisch. Na Valencia wisten we dat we beter moesten worden, en dat hebben we gedaan. De uitkomst van de dag is ook een resultaat van die fantastische voorbereiding en ik voelde me zeer op mijn gemak toen we naar hier kwamen. Ik besloot eerst om met de hardere bandensoort te rijden, maar de zachtere was duidelijk beter. Vandaag heb ik alles gegeven en dat deed ook het team. In het begin van mijn eerste ronde heb ik mijn rechtervoorwiel even geblokkeerd, maar daarna heb ik geen fouten gemaakt. Ik heb veel vertrouwen voor de race van morgen.

P2. Felipe Massa (Ferrari) – 1:47.678

Ik heb een geweldig goede ronde gereden, maar het was niet genoeg voor de pole. We kwamen vandaag wat snelheid tekort in vergelijking met onze grootste concurrenten. Maar de race is erg lang en we weten dat we over een grote afstand heel competitief kunnen zijn, dus zijn we in staat om voor de overwinning te gaan. De start? Het zal moeilijk worden om Boedapest te herhalen, vooral omdat het eerste rechte stuk korter is dan op de Hungaroring. Maar we zullen moeten zien wat de verschillende strategieën zijn en natuurlijk hoe het weer evolueert. Als het gaat regenen, kan de race veranderen in een loterij.

P3. Heikki Kovalainen (McLaren-Mercedes) – 1:47.815

Een goed weekend tot nu toe en we zijn voortdurend beter geworden. De kwalificatie was nogal rechtdoorzee, maar op het einde heb ik niet genoeg gedaan om de eerste rij te halen. Ik heb geen fouten gemaakt tijdens mijn ronde, maar ik heb duidelijk een beetje tijd verloren in de tweede sector. Hoe dan ook, morgen telt het pas en ik ben er optimistisch over.

P6. Fernando Alonso (Renault) – 1:48.504

Ik ben tevreden. We weten dat het in normale omstandigheden zeer moeilijk is om in de top 4 te eindigen en dat het een goed resultaat is als je vijfde of zesde wordt. Dat wil zeggen dat we het vandaag goed hebben gedaan. We hebben nu een reële kans op een goed resultaat morgen, wat belangrijk is voor het kampioenschap. Ik heb er vertrouwen in.

P9. Sébastien Bourdais (Toro Rosso-Ferrari) – 1:48.951

Een kwalificatie waarna ik uit de wagen kan stappen en zeggen dat ik goed gereden heb en dat het team zoals altijd goed gewerkt heeft. De auto reed goed, ook al kwamen we niet echt in de buurt van degenen voor ons. Maar laten we morgen kijken wat voor strategie de anderen hebben wat betreft de benzinelading. Een paar tienden is wat ons scheidde van de zesde of zevende plaats. De puzzelstukjes beginnen in elkaar te vallen en het weekend is totnogtoe goed geweest. Dit circuit en haar bochten liggen me beter. Het was leuk om mijn naam bovenaan een tijdentabel te zien in Q1. Dat was lang geleden!

P16. Rubens Barrichello (Honda) –

We moeten tevreden zijn met wat we vandaag hebben gepresteerd in de kwalificatie, vooral omdat we dit weekend vrij dikwijls onderaan de tabellen stonden. Ik reed een goede ronde en het team deed haar best. Het is gewoon jammer dat de wagen hier niet competitiever is.

By peter