Giancarlo Minardi weet van geen ophouden en zal ook in 2006 actief zijn in de autosport. De Italiaan heeft een team opgericht dat uit zal gaan komen in het Europees F3000- kampioenschap.

Het Minardi-team zal Lola B02/50 wagens gaan gebruiken, die in geel en donkerblauw zullen worden gespoten. Giancarlo Minardi die in 1980 in de F2 stapte, alvorens in 1984 een overstap naar de F1 aan te kondigen, verliet eind vorig jaar de F1 nadat Red Bull het Italiaanse team had overgenomen. Eerder al had Minardi zijn renstal verkocht aan Paul Stoddart.

” Na 20 jaar in de F1 en de komst van Scuderia Toro Rosso, dacht ik dat het goed zou zijn om terug te gaan waar ik begonnen ben.  “ aldus de Italiaan. ” In 1980 begon Minardi in de F2. Nu ben ik toe aan een nieuw avontuur, hopelijk kunnen we mooie resultaten behalen.  “

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!