Als is het gerucht nog zo snel, de volgende journalist achterhaald het wel. Paar dagen geleden plaatsten we hier nog het sappige verhaal van Red Bull-teambaas Christian Horner op bezoek bij de rivalen van Ferrari, maar volgens de Duitse reporter Michael Schmidt waren er nog veel meer kopstukken uit de F1 op bezoek in Italie.

Schmidt meent dat ook Bernie Ecclestone, Niki Lauda en Martin Whitmarsh present waren in Maranello. De inzet zou geen collectieve poging zijn om Horner en Adrian Newey naar Ferrari te krijgen maar om nog eens verder te discussieren over het nieuwe Concorde Agreement.

Volgens Auto Motor und Sport is er vooralsnog alleen een financiele overeenkomst, waarin zou staan dat de teams 60% van de inkomsten krijgen. Topteams Ferrari, McLaren, Mercedes en Red Bull zouden meer krijgen dan de kleinere teams. Een twistpunt is echter het deel dat de FIA wil ontvangen, naar verluidt een bedrag van rond de 40 miljoen pond.

Een ander onderdeel waar nog geen overeenstemming is bereikt, is de zogenaamde budgetcap. De kleinere teams willen, heel begrijpelijk, dit financiele plafond in laten voeren, maar de rijke teams zijn er, ook heel begrijpelijk, fel op tegen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.