Kimi Räikkönen zal niet met een nieuwe motor aan de start verschijnen. Dat maakte het Ferrari-team vanochtend bekend. Na de Grand Prix van Australië verscheen het bericht dat de 27-jarige Fin problemen zou hebben met zijn motor, vooral de koeling van de motor, en in de hitte van Maleisië is dat een noodzakelijk iets. Vanochtend tijdens de vrije trainingen, en ook al voorbije week tijdens de vrije testdagen op het circuit, had Ferrari geen enkel probleem ondervonden.We houden de motor, er is geen reden om die te vervangen, verteld Räikkönen. Dat is hoe het nu is, en ik maak me geen zorgen. Na de vrije trainingen was duidelijk dat Ferrari opnieuw het te kloppen team zal worden dit weekend, maar daar wilt de Fin niets van weten. We moeten de afstelling van de wagen nog iets verbeteren om hem perfect te maken, maar zoals het nu is gaat het prima. Ik heb het gevoel dat we nog beter kunnen. Er is nog ruimte om te verbeteren en ik ben er zeker van dat we daar ook in zullen slagen.

Teambaas Jean Todt vind de wilde geruchten over de motor wat overdreven. Ik praat liever over de sportieve dingen dan over de techniek. Sinds vorig jaar moet een motor twee weekends kunnen volhouden. We hebben nog maar net de eerste race beëindigd en we behouden onze motor ook hier. De berichten begonnen bij wat een veronderstelling was, geen feit. Het is waar dat op het einde van de Grand Prix in Australië Kimi wat problemen kreeg met een waterpijp, waardoor hij wat water verloor. Maar het was heel weinig water, niet eens noemenswaardig.

Vorige week tijdens de vrije testdagen hebben we de motor nauwkeurig onderzocht, gaat de kleine Fransman verder. Niets wees erop dat we die beter zouden vervangen. We houden onze motor tijdens de race. Ook de tatoeage die Räikkönen heeft laten zetten, ter ere van zijn overwinning in Melbourne, stoort Todt niet. Op zijn rechteronderarm heeft de Fin een grote tatoeage laten zetten. De vreugde van onze coureurs is belangrijker dan een sponsor, verteld Todt. Als hij zijn gezicht zou laten tatoeëren zou ik er problemen mee hebben, maar op zijn arm niet. Dan zou ik eerder een sponsor laten gaan die er moeilijk over doet dan Räikkönen verbieden eentje te laten zetten.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter