BMW SauberBMW SauberHet hoeft niet altijd Ferrari te zijn, de vingers van F1 land wijzen momenteel allemaal naar BMW Sauber. Het team werd er al een tijdje van verdacht tot het groepje van de flexi-wing gebruikers te behoren, maar nu lijkt er ook bewijs voor te zijn. Wat meer verrassend is, is dat dit bewijs opdook tijdens de testsessies voor de GP van Canada. Een week nadat die vleugels verboden werden.

Honda, die eerder al een zware campagne voerde tegen Ferrari, zou volgens sommigen het bewijs aangrijpen om protest aan te tekenen tegen het resultaat van BMW. Er zijn al enkele gesprekken geweest tussen BMW baas Theissen en enkele van de teams maar die hebben het probleem niet kunnen oplossen. Volgens Williams tester Alex Wurz is het nu welletjes geweest.

“Ik vind dat de FIA er iets aan moet doen, er zijn nog steeds enkele teams die hun vleugels en de regels iets te veel doen buigen.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter