Net als vorig jaar zijn Ford Belgium en de Koninklijke Automobielbond RACB op zoek naar een nieuw Belgisch rallytalent. De winnaar van vorig jaar, de 22-jarige Anthony Martin, slaagde in de proeven en werd knap tweede in het kampioenschap 2007. Dankzij dat succes slaan Ford en de RACB de handen volgend jaar opnieuw in elkaar.

[b]Wat zijn de voorwaarden om deel te nemen?[/b]
Op 23 februari, de dag van de eerste proeven, moet je minimum 18 jaar zijn en een geldig rijbewijs B of hoger hebben. Je mag ook niet ouder zijn dan 24 jaar, je moet de Belgische nationaliteit hebben en in België verblijven. Rally-ervaring is niet nodig, maar je mag ook niet meer deelnemen als je vorige jaren al hebt deelgenomen.

[b]De wedstrijd zelf[/b]
1. De eerste selectie vind plaats op zaterdag 23 februari 2008. de proef bestaat uit twee delen; een interview met een jury waarin je uitlegt wie je bent en waarom je wilt deelnemen. De praktische proef bestaat uit enkele rijproeven, beoordeeld door een professionele jury.
2. Als je bij de beste twintig deelnemers bent mag je een week later deelnemen aan de tweede selectie. Hier stijgt de moeilijkheidsgraad; je wordt onderworpen aan een theoretisch examen, fysieke proeven, psychologische test, een televisie-interview, praktische rijproeven en een chronosessie. Aan het einde van deze proeven wordt de winnaar bekend gemaakt.

[b]Ik heb gewonnen! Wat krijg ik dan?[/b]
De winnaar mag deelnemen aan de Ford Fiesta Sporting Trophy 2008, die bestaat uit zes rallies tussen april en november. Hij wordt hierbij begeleid door specialisten, Ford en de RACB. Het is wel belangrijk dat je zorg draagt voor de wagen en die behandelt als een goede eigenaar voor zijn eigendom.

[b]Wat is de prijs van de deelname?[/b]
De kostprijs van de eerste selecties bedraagt €150, en dit voor 31 januari 2008. Als je aan de eerste selectie hebt deelgenomen krijg je €75 teruggestort. De RACB betaald een derde van het inschrijvingsgeld voor het hele seizoen, Ford betaald ook een derde. De winnaar zal tijdens het jaar in drie schijven het overige bedrag (€7500 van de oorspronkelijke €45000) moeten betalen.

Je mag zelf je copiloot kiezen, je krijgt een gratis deelname aan de testritten om kennis te maken met de wagen, je moet voor de zes rallies geen inschrijvingsgeld betalen, en je wordt verwacht op alle activiteiten van de Ford RS Academy.

Inschrijven kan vanaf eind november 2007 tot 31 januari 2008. De eerste 120 deelnemers zijn zeker van hun deelname aan de eerste selectieproef. Wie te laat inschrijft en daardoor niet kan deelnemen krijgt de volle €150 terugbetaald. Inschrijven kan via [url=http://www.fiestasportingtrophy.be/indexnl.html]de officiële website[/url], wie meer informatie wilt kan altijd emailen naar [email protected].

By peter