Giancarlo Fisichella is het oneens met de drive through-penalty die hij kreeg tijdens de Grand Prix van Canada. De Renault-coureur startte al voor de lichten op groen gingen, maar hield zich onmiddellijk weer in zodat Kimi Raikkonen hem kon passeren. De wedstrijdleiding besloot om de Italiaan te bestraffen met een drive through-penalty.
Fisichella geeft toe dat hij in de fout ging, maar vind de straf te zwaar omdat hij zich onmiddellijk weer inhield: “Het was mijn fout, maar dat had ik ook onmiddellijk door. Daarom ging ik terug van het gas af zodat Raikkonen me kon passeren. Ik dacht dat dit voldoende zou zijn, maar toch kreeg ik een drive through-penalty.  “
“Mijn kansen op een podiumplaats waren meteen verkeken, het is heel jammer.  “ zegt de Renault-coureur, die nog als vierde wist te finishen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!