Vorige week kwam de FIA met het voorstel om een windscherm te verplichten op de F1-auto’s. Dit met in het achterhoofd de crash tussen Michael Schumacher en Vitantonio Liuzzi in Abu Dhabi, waarbij Liuzzi vlak langs het hoofd van Schumacher schoof. Een plexiglazen windscherm zou hier een goede uitkomst voor lijken en zou tevens vliegende onderdelen en wielen moeten tegenhouden.

Volgens informatie van 422race.com wil de FIA nu versterkte zijwanden rondom de cockpit hebben, die een Formule 1-bolide van meer dan 600 kilogram moeten kunnen dragen. Daardoor zou het niet meer mogelijk zijn om bij een crash het hoofd van een coureur te raken. Hoe de FIA dit technisch door wil drukken in het reglement, is nog niet bekend.

We weten wel dat de FIA het beste voor de coureur wilt qua veiligheid, maar bij de klasse onder F1 gelden deze regels niet. Dit valt moeilijk uit te leggen, zeker daar Henry Surtees in de F2 reed toen hij dodelijk werd getroffen. Ook bijvoorbeeld karters hebben ook geen bescherming. Autosport is gevaarlijk en diegenen die deelnemen zijn zich heus wel bewust van de gevaren.

Hopelijk blijft ons een F1-auto met een bizarre uiterlijk ons bespaard!