Vorige week vroeg McLaren verduidelijking over een veersysteem dat de vloer van enkele teams, waaronder Ferrari, flexibel maakt. De vloer werd zo ontworpen dat hij wel door de test geraakte maar onder racesituaties toch flexibel kon zijn.

McLaren vroeg daarom aan de FIA of het toegelaten was dat zij een systeem ontwikkelden waarbij een mechanisme de test zou weerstaan maar onder hogere druk toch zou kunnen buigen. Als antwoord verduidelijkte de FIA de reglementen en zei het de test te zullen aanpassen.

De test die wordt omschreven in artikel 3.17.4 is bedoeld om de flexibiliteit van het koetswerk op die plaats te testen. We testen dus niet of een mechanisme onder hogere druk beweegt. Zei Charlie Whiting van de FIA in zijn antwoord. Het is duidelijk dat zo’n mechanisme flexibiliteit toelaat en dat is door artikel 3.15 van de technische reglementen ten strengste verboden.

We hebben geen probleem met een mechanisme dat het koetswerk verhinderd om naar beneden te bewegen, zolang dat niet als doel heeft om de test omschreven in artikel 3.17.4 te omzeilen.

Daarom zullen we met onmiddellijke ingang het koetswerk zonder zulke mechanismen testen .

Door de flexibele vloer ondervond de wagen minder luchtweerstand op de rechte stukken waardoor er meer vleugel kon worden gebruikt. Dat had tot gevolg dat een wagen op een recht stuk toch even snel kon zijn als de tegenstanders maar meer grip had in de bochten.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter