Maandag heeft de FIA het motorreglement voor de seizoenen 2008 tot 2012 bekendgemaakt. Vanaf 2008 is een F1 motor in principe voor vijf jaar dezelfde. Vrijdag was er al een informele bespreking (lees hier) tussen de FIA en vertegenwoordigers van Ferrari, Cosworth en Renault om het voorstel te bespreken.

Elke constructeur moet op 1 februari een complete motor bij de FIA inleveren. Wie wijzigingen wil doorgeven voor het nieuwe seizoen moet dat voor 1 januari doorgeven aan de FIA. Er mogen slechts een klein aantal onderdelen gewijzigd worden zoals de vorm, grootte en hoek van de kleppen. Ook de vorm van de verbrandingsruimte en de in- en uitlaatstukken, de verstuivers, het inlaatspruitstuk, de positie van de zuiger en de openings- en sluitingstijden van de kleppen mogen gewijzigd worden.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!