Vandaag maakte de FIA bekend dat Bridgestone het alleenrecht krijgt over de Formule 1. De Japanse bandenfabrikant heeft een contract ondertekend dat het van 2008 tot en met 2010 de offici�le leverancier maakt. Door het terugtrekken van Michelin is Bridgestone al vanaf volgend jaar de enige leverancier.

Vanwege de afwezigheid van een tweede bandenleverancier zal Bridgestone de enige leverancier worden voor het FIA Formule 1 Wereldkampioenschap in 2007. Het contract met de FIA start in 2008.”

Momenteel maken Ferrari, MF1 Racing, Super Aguri, Williams en Toyota al gebruik van het Japanse rubber.

Verder heeft de Wereld Motorsport Raad ook nog Microsoft MES aangeduid als offici�le leverancier voor de E.C.U.‘s. Net zoals Bridgestone levert het bedrijf van 2008 tot en met 2010 de chips voor de teams

De Raad wil ook dat de technische commissie zich buigt over manieren om de snelheid in de bochten te verminderen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter