Het hek is weer compleet van de dam, eerder deze week verbood de FIA een innoverend dempersysteem dat ondermeer door Renault en Ferrari gebruikt werd. Deze morgen gaf Renault de reservewagen aan de technische inspectie. Die wagen had het dempersysteem aan boord en werd afgekeurd. Renault werd daarop bij de stewards geroepen om uitleg te verschaffen en gaf er bewijs dat het systeem, toch niet opzettelijk, voor een verbetering van de aërodynamica zorgt.

De stewards lieten daarop het gebruik van de dempers toe. De FIA pikt die beslissing niet en gaat in beroep tegen hun eigen stewards. Wanneer dat beroep plaats vindt en de FIA gelijk krijgt (en die kans is groot), kan elk team dat het dempersysteem tijdens deze GP gebruikt uit de uitslag worden geschrapt.

Zo ver zal het waarschijnlijk wel niet komen aangezien Renault en enkele teams samen met de FIA zullen werken aan een nieuw stukje reglement dat deze technologie zou moeten beperken. De laatste keer dat de FIA een beslissing van hun stewards aanvocht was vorig jaar. Toen verklaarden ze de brandstoftank van BAR legaal. Dat team werd in beroep twee races geschorst en mocht twaalf maanden lang niets verkeerd doen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *