Ferrari is in de fabriek in Maranello met de productie van de wagen voor 2009 begonnen. Dat heeft technisch directeur Aldo Costa vandaag laten weten. Volgens Costa betekent dit niet dat er aan de F2008 niet meer verder wordt gewerkt, integendeel. Ferrari heeft de mogelijkheid om twee auto’s tegelijkertijd te ontwikkelen.

We beginnen aan de productiefase van de belangrijkste onderdelen voor de 2009-auto, waaronder het chassis en de versnellingsbak. aldus Costa. Ferrari heeft het vermogen en de middelen om aan de wagen voor volgend jaar te bouwen en tegelijkertijd onverminderd door te werken in de ontwikkeling van de F2008 bolide.

Het is een veeleisende uitdaging. Want hoewel het een uitdaging is die we al veel keer hebben gehad, is deze keer extra zwaar. De terugkeer van de slicks en de introductie van het KERS-systeem maakt de puzzel gecompliceerder dan ooit.

We zitten nu in een gevoelige fase,je kan je geen misstap meer veroorloven. Eén stap in de verkeerde richting kan heel kostbaar zijn.