De terugkeer van Michael Schumacher doet heel wat stof opwaaien. Afgelopen week verschenen er enkele berichten waarin harde woorden vielen over de Duitser die van Ferrari naar Mercedes trekt. Piero Ferrari, zoon van de legendarische Enzo, had er het volgende over te melden: Het klopt dat we een beetje ontgoocheld waren met het nieuws, Michael is dan ook een symbool van Ferrari geworden. Maar we kunnen niet spreken van verraad. Michael wou terug racen maar wij hebben hem geen zitje kunnen aanbieden.

Ik weet niet hoe competitief hij zal zijn, dat hangt af van de wagen die ze hem aanbieden. Wat ik wel weet is dat Schumacher een fenomeen is, piloten als hem zie je doorgaans één maal om de tien jaar.

Stefano Domenicali, teambaas bij de roden liet verstaan ontgoocheld te zijn: Zijn hoofd staat weer helemaal naar racen, een nieuwe uitdaging aangaan. Helaas hadden we geen plek voor hem en bleven we erg ontgoocheld achter toen bleek dat hij voor Mercedes zou gaan rijden. Veel Ferrari-fans reageerden met onbegrip maar ik ben er zeker van dat ze hem altijd dankbaar zullen blijven. Zijn terugkeer is hoe dan ook een geweldige opsteker voor de sport.

Het huwelijk tussen Ferrari en de Duitser lijkt nu helemaal voorbij. Al zullen beide partijen enorm graag terugdenken aan hun hoogdagen bij mekaar. Nog een interessant gegeven, Felipe Massa, de beschermeling van de Duitser tijdens zijn Ferrari-loopbaan. Het is algemeen geweten dat de twee erg close zijn. Ik ben alvast benieuwd naar hun onderlinge duel op de baan.

Op naar 2010!

By peter