Nadat Ferrari afgelopen zondag zijn nieuwe bolide aan de wereld presenteerde, had Kimi Raikkonen gisteren de eer om als eerste de F2008 de vuurdoop te geven. De regerend wereldkampioen reed 55 ronden op het Fiorano circuit en zette, bij mistig en vochtig weer, een snelste tijd van 1.00.897 op de klokken.

Mijn eerste indruk van de nieuwe auto is erg positief. zei Raikkonen na afloop van de testdag. Ik denk niet dat we op dit moment al dingen hoeven te verbeteren. We hadden wel een paar problemen vandaag en we konden nog niet rijden met de banden voor komend seizoen, maar mijn algemene indruk is heel positief. Volgende week zullen we in Jerez meer te weten komen hoe de wagen zich gedraagt.

Ik heb niet veel referentiepunten. vervolgt de Fin. Ik kan de auto alleen met die van vorig jaar vergelijken. Ik heb voor Kerst een dag getest zonder traction control en ik moet zeggen dat we nu veel voorzichtiger moeten rijden. Maar mijn eerste indruk is erg positief en de auto lijkt goed te besturen zonder traction control. Het weer had vandaag beter gekund, maar ik heb me geamuseerd.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *