De vijf rebellen van de GPMA: BMW, Honda, McLaren, Renault en Toyota hebben hun inschrijvingsformulieren voor het Formule 1 kampioenschap van 2008 bij de FIA binnengebracht. Daarmee komt een einde aan de dreiging van de vijf om een nieuw kampioenschap op te richten.

De teams kijken er volgens een mededeling naar uit om met de FIA gesprekken te beginnen over de nieuwe regels voor 2008. Ze blijven wel een gezamenlijk front vormen om de sport beter te maken voor iedereen. De groep voert nog steeds “belangrijke” gesprekken met de eigenaars van de commerci�le rechten van de Formule 1 (Bernie en compagnie).

Waarschijnlijk kwamen de vijf tot de conclusie dat het beter is om invloed uit te oefenen tijdens de gesprekken dan ge�soleerd van buiten af de agenda proberen te bepalen. Max Mosley had de teams tot 31 maart de tijd gegeven om zich in te schrijven voor 2008.

De vijf willen meer inspraak in hoe de sport gerund wordt, een groter deel van de televisiekoek en een meer doorzichtige FIA.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter