Persmededelingen vertalen is tijdens Grand Prix weekends een boel verloren werk. Zelden – eigenlijk nooit – staat er iets van waarde in, laat staan dat je echt te weten komt hoe die dag verlopen is. Gelukkig is er nog Red Bull, zij verspreidden deze handige begincursus: F1 Persmededelingen voor dummies.

We zijn niet van plan om in de nabije toekomst van rijder te veranderen

Na de race zullen we op z’n minst één van onze rijders veranderen.

De wagen had een elektrisch probleem

De motor bleef hangen waardoor er een klep loskwam die de elektrische draden doorsneed. (Een klantenmotor heeft nooit een motorprobleem)

We weten natuurlijk niet hoeveel brandstof de andere teams aan boord hebben

We zitten zwaar in de problemen omdat we trager zijn dan de anderen, eigenlijk is het nog erger omdat zij op z’n minst tien ronden langer kunnen rijden dan wij.

Maar de wagen is snel tijdens de race, dus dat komt wel goed

Onze wagen is gewoon traag en we zullen in het midden van het veld vastzitten zonder een kans om in te halen. Achteraf kunnen we zeggen dat we competitief waren zonder dat iemand doorheeft dat we liegen.

We wisten dat dit circuit onze wagen moeilijk lag

Onze wagen heeft het moeilijk op elk circuit dat bestaat uit asfalt, rechte stukken en bochten.

Ik kom goed overeen met mijn teammaat

Ik ben gewoon sneller dan mijn teammaat.

Ik en mijn teammaat werken goed samen

Ik kan de man gewoon niet uitstaan, hij is mijn teamhaat. Hij weet zelfs niet hoe zijn mecaniciens noemen en test amper. Hij daagt gewoon op en is sneller dan mij. Zijn vriendin is ook knapper dan die van mij.

Dit was een moeilijke eerste dag. We vonden geen balans en hebben ons bandenprogramma niet kunnen afwerken

De wagen trekt op geen zak en de enige positieve balans is die op mijn bankrekening. Vanavond zullen we een muntje opgooien, is het kop dan gaan we voor de hardere band anders voor de zachtere.

Volgend jaar zullen we regelmatig voor de winst kunnen strijden

Dat zeiden we vorig jaar ook al, maar niemand zal merken dat we het nu opnieuw herhalen.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *