Dietrich MateschitzDietrich MateschitzDe Grand Prix van Oostenrijk zal niet snel terugkeren op de kalender van de Formule 1, zo zegt Dietrich Mateschitz. De eigenaar van het hele Red Bull Energy Drink-concern, en eigenaar van anderhalf Formule 1-team (Red Bull Racing en half Toro Rosso), kocht in 2003 de A1-Ring om volledige restauratiewerken te laten uitvoeren en het circuit naar de Formule 1-normen weer te laten opbouwen. Een project van maar liefst $800 miljoen, iets wat de Oostenrijker allemaal uit eigen zak betaald. In 2004 werden de pitboxen en de tribunes tegen de grond gesmeten, maar net op dat moment hield de regering de werken tegen omwille van milieuzorg. Toch geeft hij niet op en zal het circuit volledig opnieuw opbouwen.

Mateschitz vertelde aan de krant Kleinen Zeitung dat een bod op de Formule 1 niet voor de nabije toekomst zal zijn. “Tegenwoordig gaat de Formule 1 naar China, Bahrein, en ook India en Rusland zijn de grootste kandidaten om erbij te komen. Daar ligt een grote markt en ik twijfel eraan of Oostenrijk er nog zal bijkunnen. De Formule 1 wordt meer en meer een wereldwijde business, en daardoor verdwijnt stilaan de Europese basis.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter