Een competitief Ferrari is gunstig voor de sport. Maar in plaats van dat de Italianen een open houding hebben, heerst er bijkans een persboycot binnen het team.

F1-fotograaf Darren Heath wijdde er een artikel aan op zijn blog.

Ferrari is op dit moment echt een afschuwelijk team. Ze tonen geen belangstelling voor de wereld om hen heen en vertonen geen spoor van enige waardigheid, charme of nederigheid. Ze spreiden een agressieve arrogantie tentoon die een bittere nasmaak achterlaat en onaangenaam is om mee te maken. Van de teamleiding tot de persvoorlichters, iedereen binnen de organisatie is doordrenkt van deze nare houding., aldus Heath.

Bekend Formule 1-journalist Joe Saward is het eens met Heath.

Er is geen sympathie voor Ferrari door de stomme beslissing van het team om de media grotendeels te negeren. Ze kunnen klagen en janken wat ze willen, maar niemand maalt erom.

En zeker nu Vettel onder vuur ligt vanwege Bakoe, zal de ‘boycot’ van Ferrari alleen maar een versterkend effect hebben.

Hoe anders was het in de winter van 2015, toen ik [FR] via internet een kort vraaggesprek had met toenmalige technisch directeur James Allison?


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!