Michael Schumacher doet het verlies van de GP van Spanje af als een korte onderbreking in zijn strijd om de wereldtitel. Door de winst van Alonso is de achterstand op de Spanjaard nu opnieuw 15 punten geworden, maar dat lijkt de zevenvoudige wereldkampioen niet te deren.

“Het duurt nog wel even tot we aan het eind van het seizoen zijn. Ik ben blij dat we slechts twee punten verliezen. Je moet inzien dat je niet elke race kan winnen, er zijn altijd momenten waar zij beter zijn dan wij.”

Aan de winningstreak van Ferrari kwam zondag dus een einde. Een verkeerde strategische gok zorgde ervoor dat Alonso de race domineerde op een circuit waar het al gigantisch moeilijk is om in te halen.

“Je kan enkel maar proberen en in je pakket vertrouwen, maar nu werkte het niet zoals gepland. Maar het jaar is nog lang en we zullen vechten om te winnen.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter