Vanmorgen vertelde Indianapolis-baas Tony George dat ze maar al te graag ook in de toekomst de Formule 1 zouden willen ontvangen, en dat is blijkbaar in goede aarde gevallen bij Formule 1-opperhoofd Bernie Ecclestone. De 75-jarige Brit liet in de afgelopen week nadrukkelijk uitschijnen dat hij er tegenop zag om naar Amerika te reizen na alles wat er vorig jaar gebeurde. Nu draait de miljardair bij en hij heeft Tony George al even kort ontmoet, maar de gesprekken zullen pas na morgenvanavond beginnen. Dan loopt het contract af tussen de FIA en Indianapolis, en kan er worden onderhandeld over een verlenging.

“Ik heb altijd al gedacht dat Indianapolis een goede thuis is voor de Formule 1,” vertelt Ecclestone aan de televisiezender WRTV. Er wordt gefluisterd dat Tony George het drama van vorig jaar zou gebruiken om de jaarlijkse $20 miljoen promotiekosten naar beneden te halen, en misschien zelfs kwijtschelden. “We moeten dat bedrag niet terugschroeven,” zegt Ecclestone, “we moeten alleen meer tickets verkopen. We gaan met Tony praten en dan zien we wel. Als we het commercieel interessant maken komen we zeker terug.”

Indianapolis organiseert sinds 2000 de Grand Prix van USA, en tot vorig jaar waren er nooit problemen. Sinds vorig jaar is alles met een bocht van 180� gedraaid.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter