ed Bull-coureur Pierre Gasly heeft tot nu toe 37 punten behaald, 63 minder dan Verstappen.

Red Bulls motorsportadviseur Helmut Marko noemt die achterstand onaanvaardbaar.

In een eerder stadium liet Marko al weten dat Gasly niet meteen op het niveau van Verstappen zou zitten, maar dat er wel werd verwacht dat hij daar vlak onder gaat zitten.

Toch toonde Helmut Marko zich geïrriteerd.

De laatste twee races, in Canada en Frankrijk, waren onder het gemiddelde. De kloof was te groot, aldus Marko tegenover Austria Press Agency.

De Fransman was dan ook behoorlijk mak tijdens zijn persconferentie op het Red Bull Energy Station bij de Grand Prix van Oostenrijk.

Al beet hij later wat meer van zich af: Het ligt niet alleen maar aan mij. De ingenieurs moeten de auto beter aanpassen aan mijn behoeften

Ik ga niet in op details over wat er mis is gegaan in Frankrijk. We moeten ervoor zorgen dat dit ons hier in Oostenrijk niet overkomt., zo reageerde Gasly op de problemen in zijn thuisrace.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!