Gisteren stond Robert Doornbos voor de derde keer op het podium na een Champ Car Grand Prix. De Nederlander was als tweede aan de race in Portland gestart en kwam als derde aan.

Voor het eerst vertrokken de Champ Car wagens vanuit een stilstaande positie aan de race. Kampioen Sebastien Bourdais won voor polesitter Justin Wilson. Doornbos viel tijdens de pitstops terug naar plaats vier maar kon op het einde toch nog voorbij Will Power gaan.

Ik ben erg blij om weer op het podium te stappen vandaag, al was het niet de trede die ik vooraf in gedachten had. Aldus de Rotterdammer. De start ging eigenlijk zoals ik wel verwacht had. Er is dit weekend veel over gepraat, maar we hebben allemaal bewezen dat we dit kunnen zonder problemen te veroorzaken. Ik had zelfs een heel goede start en kon direct aandringen bij Justin Wilson. Een foutje in de eerste bocht zorgde ervoor dat ik toch achter hem aan moest sluiten. Dit is weer een goed resultaat voor het team, we tonen iedere race weer dat we er goed bij zitten. Toch is er nog ruimte voor verbetering. Ik ben er dan ook zeker van dat we dat in Cleveland zullen laten zien!

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter