Het nieuws dat de GP van Groot-Brittannië vanaf 2010 in Donnington Park zal worden gehouden werd de voorbije dagen in Britse pers sceptisch onthaald. Gisteren werd ook duidelijk waarom.

In een interview met ITV liet Simon Gillett, de grote baas van het circuit, verstaan dat er momenteel nog geen echt financieringsplan is. Het circuit heeft voorlopig ook nog geen toestemming van de lokale overheid op zak.

Er is geen geldschieter die 126 miljoen Euro in het project pompt. Was die er maar, als er gegadigden zijn mogen ze me altijd bellen! … We gaan een nieuw infield leggen van ongeveer 800 meter, verder komen er een nieuwe F1 pitstraat en paddock. De rest van de infrastructuur krijgt ook een facelift.

We zijn alles nog aan het plannen. We konden dit allemaal niet regelen voor we het contract binnen hadden want dan zou iedereen van onze plannen op de hoogte zijn geweest. We hebben altijd met de lokale overheid samengewerkt. Ze weten perfect wat we van plan zijn en we verwachten binnen een paar weken een beslissing.

Geen geld en geen toestemming. Een beetje scepticisme lijkt wel op z’n plaats.

By peter