Lewis Hamilton reed een dominante Duitse Grand Prix, maar door de zware crash van Toyota-rijder Timo Glock werd de safety-car de baan opgestuurd. Terwijl de rechtstreekse concurrenten binnenkwamen besloot het team van McLaren om Hamilton op de baan te laten. Toen de Brit even later toch binnen kwam, viel hij terug naar de vijfde plaats. In een spannend slot slaagde hij erin om toch nog de race te winnen.

McLaren-teambaas Ron Dennis legt uit: Toen de safey-car de baan op kwam, hadden we nog behoorlijk veel benzine in de auto van Lewis om weer te kunnen uitlopen. Maar de safety car bleef langer buiten dan we verwacht hadden. De gecrashte auto stond namelijk al achter de vangrails en we hadden niet gedacht dat ze zo lang zouden bezig zijn met het opruimen van de brokstukken. Achteraf gezien hadden we misschien wel beide wagens moeten laten binnen komen, maar het was een beslissing vanuit Woking.

Ondanks de overwinning bood het team Hamilton zijn excuses aan na deze tactische fout: Lewis reed een fantastische race. In de eerste stint was hij enorm snel en over de hele race bekeken was hij veel sneller dan de rest.