De laatste weken circuleerden er veel geruchten over het opstappen van Ron Dennis als teambaas bij McLaren. Hierbij zou de spionagezaak van vorig jaar een grote rol spelen. Tevens was er de scheiding met zijn vrouw waarmee hij al 22 jaar getrouwd was.

Vandaag heeft Ron Dennis een einde gemaakt aan de vele geruchten. De 60- jarige Brit heeft aan het personeel in de fabriek in Woking bevestigd dat hij dit jaar aanblijft als teambaas.

Dennis is al sinds 1980 teambaas van McLaren en leidde het team naar meerdere wereldtitels, in 1999 veroverde het team voor het laatst de wereldtitel met Mika Hakkinen. Vorig jaar greep McLaren net naast beide wereldtitels en kreeg Dennis het zwaar te verduren door het spionageschandaal. Daarop zou motorenpartner Mercedes om het vertrek van Dennis hadden gevraagd, maar daarin is vandaag dus een eigen gekomen.

Of Dennis ook na 2008 aanblijft als teambaas van de Britse renstal is onbekend. Wat wel zeker is dat McLaren-CEO Martin Whitmarsh, alle taken van Dennis overneemt wanneer deze besluit te stoppen. Naar eigen zeggen beslist Dennis zelf wanneer hij het werk neer legt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *