Kimi Raikkonen kende geen al te best weekend in Imola. Tijdens de kwalificatie kwam de McLaren-rijder niet verder dan een achtste plaats en in de race was de Fin onzichtbaar: hij eindigde op een teleurstellende vijfde plaats. Teambaas Ron Dennis kon daar geen vrede mee nemen en uit kritiek aan het adres van Raikkonen.

“Kimi had in de kwalificatie drie of vier tienden sneller moeten zijn en daar was hij zeker toe in staat”, aldus Dennis. “We hadden sneller moeten zijn in de kwalificatie en de race.”

Mercedes-motorsportdirecteur Norbert Haug neemt de vice-kampioen van 2005 in bescherming: “We moeten hem nu niet gaan bekritiseren, want hij heeft in het verleden al fantastische prestaties geleverd voor ons.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!