Hij maakte dit jaar als debutant een goede indruk, Nico Hulkenberg. Hulkenberg, de man die alle won in de klasse tot de Formule 1. Op het circuit van Brazilië zorgde hij in de kwalificatie zelfs voor een stunt door in zijn debuutseizoen meteen Pole-Position te pakken.

Het is voor de man uit Emmerich daarom des te wrang dat hij voor 2011 nog zonder stoeltje zit. Mannen die hij in de juniorklassen met groot verschil versloeg, zoals Pastor Maldonado en Sergio Perez, hebben dankzij hun sponsorgeld wel zitjes gevonden. Hulkenberg zit tot op heden in de wachtkamer en mag zelfs vrezen dat hij in maart bij het aanbreken van het nieuwe seizoen niet aan de start zal staan.

Hulkenberg richt zich met zijn manager Willi Weber op Force India. Volgens de laatste geruchten zou Tonio Liuzzi hier onlangs een contract aan de kant worden geschoven. Paul di Resta lijkt echter een grote concurrent van Hulkenberg te zijn, mogelijk wordt hij in 2011 de teamgenoot van Sutil bij Force India. Voor Hulkenberg zou dan slechts het derde stoeltje resten. Naast Force India zou ook Mercedes grote interesse hebben in de jonge Duitser. Force India rijdt met Mercedes- motoren maar ook Di Resta geniet van de steun van Mercedes. Gisteren meldde de Zwitserse krant Blick al dat Hulkenberg vrijdagtester zou worden bij Force India. Later vervwijdere de krant het bericht maar toen hadden enkele andere media het bericht al overgenomen.

Willi Weber zegt nog met meerdere teams in gesprek te zijn en ontkent al bij Force India te hebben getekend.:
Ik verwacht op zijn vroegst pas midden januari duidelijkheid te hebben. In tegenstelling tot sommige media melden hebben we nog nergens getekend. We praten nog met verschillende teams. We zijn druk bezig om in 2011 opnieuw een stoeltje te hebben

Het blijven spannende dagen voor Hulkenberg, toch zou het vreemd zijn als de talentvolle Duitser in 2011 niet aan de start zal staan…

By peter