We naderen het hoogtepunt van de transferperiode en Michael Schumacher speelt daarin de hoofdrol. De Duitser – en dan vooral zijn mogelijk pensioen – is alles bepalend over wie volgend jaar waar rijdt. Kimi Raïkkönen zou een voorakkoord hebben bij Ferrari, maar een supercombinatie van Schumacher en Raïkkönen heeft nooit op tafel gelegen.

Niet dat beide rijders het niet zien zitten om tegen elkaar te racen, maar Bernie Ecclestone vreest volgens Grandprix.com dat Ferrari een te sterke line-up zou hebben met een saai en dominant seizoen tot gevolg. De Fin zal geen teamgenoot worden van Schumacher, enkel een vervanger.

 Flavio Briatore geeft volgende week tijdens de GP van Duitsland meer uitleg over zijn toekomst bij Renault. Een toekomst die rechtstreeks gelinkt is aan een overstap van Raïkkönen. Als Renault er in slaagt om de Fin binnen te halen is de kans groot dat Briatore blijft. De Italiaan wil namelijk net als Schumacher op een hoogtepunt stoppen en falen door een gebrek aan een echte topper zal hij zeker en vast niet zien zitten. Mogelijk obstakel om de Fin binnen te halen zou dat voorakkoord met Maranello zijn, dat moet eerst uit de weg worden geruimd.

Het valt natuurlijk ook niet uit te sluiten dat de Fin in extremis nog bij McLaren blijft, al komen er voor die stelling weinig berichten binnen. Het team slaagde er nooit echt in om hem een wagen aan te bieden waar hij volledig op kon rekenen in zijn strijd om de titel. Het blijft natuurlijk wel het team dat hem zijn eerste grote kansen gaf door hem na slechts één seizoen bij Sauber weg te plukken en de plaats van Mika Hakkinen aan te bieden.

Het duurt dit jaar erg lang voor de carrousel op gang komt, maar wanneer één beslissing is gevallen zal de rest snel volgen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter