Het hing al enkele dagen in de lucht, maar nu is het definitief. David Coulthard heeft zonet aangekondigd dat hij eind dit jaar stopt met racen in de Formule 1.

D.C.: Ik wil vandaag graag meedelen dat ik eind dit seizoen stop met racen in de Formule 1. Ik blijf weliswaar actief binnen deze sport, onder meer door het testen en verder ontwikkelen van de F1 wagens bij Red Bull Racing. Ik sta in de toekomst ook open voor andere uitdagingen zoals deelname in andere takken van de autosport. Ik hang dus zeker mijn helm niet definitief aan de haak!

Ik had eerder dit jaar al besloten om te stoppen met racen. Ik wil namelijk afscheid nemen op een ogenblik dat ik nog competitief ben en nog veel plezier beleef aan het racen. Ik heb ook het verlangen om nieuwe uitdagingen aan te gaan binnen deze sport. Ik wil mijn beslissing graag hier, op Silverstone, bekendmaken omdat ik twee van mijn dertien F1-zeges hier behaalde alsook omdat ik lid ben van ‘The British Racing Drivers’ Club’, die deze GP organiseert. Ik ben gelukkig bij Red Bull Racing en zal dan ook met dezelfde focus racen tot de laatste Grote Prijs in Brazilië. Ik blijf het team verder helpen met de ontwikkeling van de wagen om hun doel, het winnen van races, te kunnen verwezenlijken.

Verder bedankte David nog vele mensen die hem steunden in zijn lange F1-carrière. Dit waren in de eerste plaats zijn ouders, Norbert Haug, Ron Dennis, Jackie and Paul Stewart, Dietrich Mateschitz en nog vele anderen.

Ondertussen werd ook bekendgemaakt dat teamgenoot Mark Webber zijn contract voor één jaar verlengt bij Red Bull Racing.

By peter