De nieuwste Mercedes aanwinst Aldo Costa zegt dat de verleiding om zich bij Mercedes aan te sluiten, te groot was om te weerstaan. De voormalig technisch directeur van Ferrari ziet het wel zitten om samen met Michael Schumacher en Ross Brawn de strijd aan te binden met hun oude werkgever Ferrari. Costa verloor zijn positie bij Ferrari na tegenvallende resultaten aan het begin van dit seizoen. Hij mag zich nu engineering director bij Mercedes noemen.

De bekendmaking van Costa’s indiensttreding bij het Duitse team viel samen met die van ex-Williams, Honda en Red Bull man Geoff Willis, die de rol van technology director op zich zal nemen. Aan het begin van dit seizoen heeft Bob Bell zich ook al bij het team uit Brackley gevoegd als Mercedes GP’s technical director. Met het aantrekken van deze drie gerenommeerde, onderstreept Mercedes nog maar eens haar ambitie om wereldkampioen te worden.

Aldo Costa sprak met Gazzetta dello Sport.

Ik ben zeer enthousiast. Mercedes is erg aan het pushen om succesvol te zijn en deze filosofie past bij mijn ambities en karakter. Toen het ineens klaar was met Ferrari eind juli, sprak ik met Ross Brawn en Bob Bell. Een paar woorden van Ross waren voldoende om elkaar weer als vanouds te begrijpen.

Ik zal engineering director worden, waarmee ik de leiding krijg over het team dat verantwoordelijk is voor het ontwerpen en ontwikkelen van de auto. Het is uitsluitend werk als ontwerper, ik zal niet mee gaan naar de races. Eigenlijk hetzelfde als in mijn Ferrari dagen voordat ik daar technisch directeur werd.

Costa vertelde verder dat hij er erg naar uit keek weer met Schumacher samen te werken.

Ik heb nog niks van Schumacher gehoord, maar dat zal niet lang duren. Niemand is zo goed als hij in het interpreteren van de auto en haar ontwikkeling. Hij zal een fundamentele waarde hebben en ik geloof daarnaast sterk in zijn capaciteiten als rijder.
Het idee dat wij met een groep oud-Ferrari mannen het nieuwe Ferrari gaan uitdagen vind ik erg spannend, ook al zijn het onze vrienden in plaats van vijanden.