Scott SpeedHet is twaalf jaar geleden dat er nog eens een Amerikaan meedeed aan het Formule 1 kampioenschap, maar Scott Speed heeft waarschijnlijk de meest toepasselijke naam van heel de paddock. Toch lijkt de mini hype rond de STR rijder de States niet te hebben aangedaan.

“Als ik naar een winkelcentrum ga in Amerika en er vertel dat ik F1 rijdt dan weten ze niet waar ik het over heb. Het is er niet zo bekend als in Europa, maar er is veel potentieel.”

Jaar na jaar heeft de NASCAR zijn greep op racen in de Verenigde Staten uitgebreid, zo veel zelfs dat de twee grootste open wiel series terug praten met mekaar over een hereniging. Zo hopen ze die dominantie te doorbreken. Toch zit Speed naar eigen zeggen goed in de F1.

“De Formule 1 is op wereldvlak een miljoen keer groter dan de NASCAR en in cirkeltjes rijden interesseert me niet.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter