Carlin Motorsport heeft bevestigd dat het een van de 22 kandidaten is om vanaf 2008 deel te nemen aan het Formule 1 kampioenschap. Het bericht staat te lezen op de website van het team. Carlin Motorpsort is actief in de BritseF3, de Formule BMW en de Renault World Series.

Teammanager Trevor Carlin was in 2005 al even actief in de F1. Hij was begin 2005 even sportief directeur bij Jordan, maar vertrok na onenigheid met de nieuwe bazen (Jordan werd overgenomen door Midland, red).

“De introductie van nieuwe regels voor de FIA geven succesvolle juniorteams, zoals Carlin Motorsport, de kans om door te stoten naar de Formule 1. Iets wat vroeger onmogelijk was. De voorgestelde kostenbesparing maakt het mogelijk om het vereiste budget samen te krijgen. “

De huidige elf teams zullen hoogstwaarschijnlijk voorrang krijgen bij het toekennen van de startplaatsen voor 2008. Dat betekent dat er een massa kandidaten is voor slechts ��n vacante plaats.

Trevor Carlin denkt wel dat zijn kandidatuur een goede kans op slagen heeft. “We zijn bezig met een team uit te bouwen en hebben toezeggingen van mensen met ervaring in de Formule 1. Als onze aanvraag wordt aanvaard zullen zij bij ons komen.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter