Een derde plaats in het kampioenschap is het beste resultaat tot nu toe voor de Honda-piloot Jenson Button. Moest je een lijst maken met de grootse pechvogels in het Formule 1 dan zal Jenson Button zijn naam ook ergens verschijnen bij de top. Velen vragen zich dan ook af of de Brit nog over de nodige motivatie beschikt, zeker nu de Britse GP voor de deur staat. Toch is Jenson nog steeds overtuigd dat hij bij het juiste team zit, nu onder het leiderschap van Ross Brawn, en dat ze hem de wagen zullen leveren om mee te strijden voor het kampioenschap.

Jenson Button: Ik hou van wat ik doe, dus problemen met motivatie heb ik niet. Uiteraard is het geen pretje om aan de Britse GP te beginnen en te weten dat je geen realistische kans hebt om vooraan mee te vechten, maar als ik in de wagen zit ga ik er 110% voor.

Dat doe ik iedere keer, en dat is wat ik ook moet doen voor het team op weg te helpen voor 2009, wat een beter jaar zal worden. Ik vertel het team hoe de wagen presteert, waar hij zwak is en waar sterk. Eigenlijk werk ik nu harder dan in 2004 toen ik derde werd in het kampioenschap, en dat is ook wat je moet doen om weer vooraan te geraken.

Met andere woorden, we moeten Button zeker nog niet afschrijven.

By peter