Hoewel Honda er nog lang niet is, blijkt de RA108 een hele verbering te zijn ten opzichte van de 2007-auto. Dat verandert echter niets aan het feit dat de Japanse renstal haar pijlen richt op 2009. Dat zegt teambaas Ross Brawn tegenover Autosport.com.

Brawn ziet genoeg mogelijkheden om de RA108 te verbeteren: Op het circuit is dit duidelijk te zien. De auto gaat niet goed over hobbels, dat zijn zaken die beter moeten. Op aërodynamisch gebied gaan we goed vooruit. Het chassis kan nog wat beter, maar iedereen is erg positief en staat open voor nieuwe ideeën. Ik heb nog een paar races nodig om precies te weten waar we staan, maar we staan er een stuk beter voor dan tijdens de wintertests.

Als ik zie wat er nog op komst is, dan denk ik dat er nog heel veel vooruitgang mogelijk is. gaat de Brit verder, die zich vooral richt op 2009. We zijn er ons van bewust van het werk dat voor 2009 gedaan moet worden. Dan moeten we er staan.

Het verbeteren van de RA108 is ook belangrijk beseft Brawn, maar de plannen voor 2009 mogen er niet onder lijden: Het programma voor 2009 is al begonnen en we stoppen er steeds meer middelen in. We hebben nog geen problemen ondervonden met het werken aan beide programma’s tegelijk, maar in de toekomst kan dat zeker gebeuren. Dan zullen we een keuze moeten maken en ik denk dat we dan ons programma van 2009 de voorkeur zullen geven. Daar ligt de toekomst en bovendien zijn we beperkt met onze mogelijkheden voor de huidige auto.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *