Niet minder dan 98.000 mensen zakten dit weekend af naar het circuit van Zolder voor de World Series by Renault. Onder een stralende zon en met temperaturen ver boven de twintig graden werden de bezoekers getrakteerd op een gevuld en gevarieerd programma met de Belgische Formule Renault 1.6, de Formule Renault 2.0 en de F1-demo als hoogtepunten.

 

Formule Renault 1.6

De eerste race van de Formule Renault 1.6 ging overtuigend naar Kevin Demaerschalk van Stroek Motorsport. Hij reed zaterdag al een scherpe tijd die hem de polepositie opleverde. Die verzilverde hij tijdens de eerste race zonder problemen. Sechelariu, die uitkomt voor Thierry Boutsen Energy Racing, maakte een jumpstart en kreeg daarvoor een drive through aangesmeerd. Om zijn dag helemaal goed te maken krijg hij nadien nog een drive through voor…‘speeding in the pitlane’. Hij kwam uiteindelijk als tiende over de streep.

De tweede race op zondagmiddag verliep een stuk spectaculairder dan de eerste. De toeschouwers op de tribunes en langs het circuit werden getrakteerd op tal van acties op de baan. In de tiende ronde probeerde Demaerschalk, in tweede positie, een inhaalpoging op leider Hauser (Racing Experience). Hauser sloot echter de deur en Demaerschalk kon geen kant meer uit en reed in op Hauser. Hauser kon de race hernemen van de vierde plaats, Demaerschalk van de achtste. De race werd uiteindelijk gewonnen door Niels Cox (Tof Racing), voor Karlina Stala van Astromega. Stala probeerde nog om Cox voorbij te komen maar Cox reed uitstekend naar de finish.

Formule Renault 2.0

37 inschrijvingen zorgden voor een goed gevuld startveld, maar zonder Belgen. De twee races in Zolder waren de eerste van het kampioenschap, en waren meteen prooi voor Nieuw-Zeelander Brian Hartley.  Hij was de snelste voor Henki Waldschmidt (Prema Power Team) en Tristan Vautier (Graff Racing).

Hartley was blij na alle problemen vorig seizoen vooraan te kunnen meestrijden: Ik ben verrast om dit jaar vooraan te staan. Vorig jaar had ik heel wat problemen: ongevallen maar ook het feit dat ik op mijn 16e naar Europa ben komen racen. Nu voel ik me goed en ik ben in goeie vorm. Hopelijk gaat het seizoen net zo goed als deze race.

F1 demo

Jonathan Cochet deed op zondag twee demonstraties met de Renault F1 bolide. De Fransman reed enkele snelle rondjes en sloot af met een paar burnouts en donuts, fel aangemoedigd door het publiek. Als bedanking gooide hij zijn handschoenen in het publiek.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter