Iedereen zal het ermee eens zijn dat er iets aan het puntensysteem moet gebeuren. Een overwinning brengt je te weinig op in vergelijking met een tweede plaats. Bernie heeft een te gek idee om dat allemaal op te lossen:

Het sleutelwoord in autoracen is racen, Zei de Brit aan Mail on Sunday. Momenteel wordt er niet genoeg ingehaald omdat het een te groot risico is om slechts 2 punten goed te maken.

Ik wil graag dat de rijder die de meeste races heeft gewonnen kampioen wordt. Een tweede plaats telt enkel mee als rijders een zelfde aantal overwinningen hebben. Voor de constructeurs kunnen we het huidige systeem behouden.

Je moet een jaar of 19 terug in de tijd gaan om de laatste wereldkampioen te vinden die met minder overwinningen toch kampioen is geworden. Alain Prost won in 1989 vier races, Senna won er toen zes. Ben je toch nog zeker van het nut van dit systeem? Mooi!

Vorig jaar was ik een beetje afgeleid met de hele heisa rond McLaren en Ferrari, maar dit jaar wil ik dit systeem er zeker doorkrijgen. Besloot Ecclestone.

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *