Afgelopen week kende de nieuwe B-versie van Toyota haar debuut tijdens het testen op Paul Ricard. Jarno Trulli, Ralf Schumacher en Ricardo Zonta onderwierpen de B-specificatie aan een driedaagse test. Beide racecoureurs denken dat er veel potentieel in de wagen zit. Gerd Pfeiffer, hoofd van het testteam gaf aan dat de TF106-B naar verwachting zijn debuut zal maken tijdens de Grand Prix van Monaco.

“Deze test was vrij productief voor ons. We hebben met beide wagens gewerkt aan de set-up en de banden.  “ alsdus het hoofd van het testteam, Gerd Pfeiffer. “We hebben ook enkele problemen geanalyseerd die we tijdens de laatste race tegenkwamen en ik denk dat we er goede oplossingen op hebben gevonden.  “
“De B-wagen heeft veel kilometers afgelegd en we zullen blijven verder werken met het ontwikkelen van deze wagen na de Spaanse Grand Prix. We zullen dan opnieuw in Paul Ricard een test afleggen om de wagen af te stellen voor de Grand Prix van Monaco. De nieuwe specificatie laat veel potentieel zien en we verwachten dat we met de TF106-B voor het eerst zullen racen in Monaco.  “vervolgt Pfeiffer.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter